Növényi majonéz, tejföl

Magtejföl dióból Hozzávalók: - 1 csésze (2,5 dl-nyi) dió vagy valamilyen mag - kevés víz - pár csepp citromlé - só (Himalaya) - ízlés szerint: fokhagyma Elkészítés: A diót előző este beáztatjuk, másnap reggel jól leöblítjük és a turmixba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi. Erős fokozaton...
Vegán tejföl Szójatejföl 1 csésze szójabab 1 kiskanál citromlé 1-2 gerezd fokhagyma 1/2 dl olaj vegamix fűszerkeverék 1/2 pohár víz A szójababot este beáztatjuk, majd reggel puhára főzzük. Ha megfőtt, átöblítjük és ha már nem túl forró, akkor kézzel lemorzsolgatjuk róla a héját és leöblítjük....
  Babonéz, a vegán majonéz Hozzávalók: 1 konzerv fehér bab 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 dl hidegen sajtolt olaj/olivaolaj só, fehér bors fél citrom leve 1. A babot lecsepegtetjük, majd a felkockázott hagymákkal beleöntjük a turmixgépünkbe. 2. Hozzáadjuk a többi...
Sajtszósz Hozzávalók: 1/2 cs napraforgómag, 1/2 cs földimogyoró, 1/4 cs citromlé, 1/4 cs vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 cs sörélesztőpehely vagy élesztőpor, 1 tk só, 1 cs víz Elkészítés: Turmixoljuk össze. Használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekre, tésztához, barnarizshez, pizzára
Rizstejszín házilag Rizstejszín házilag Hozzávalók: 1 csésze = kb. 250 ml 2 ek. rizsliszt 1 csésze víz 1/2 csésze olívaolaj (de próbálhatjuk más olajos magból készült olajjal is, sőt, igazából az olívaolajjal túl karakteres volt nekem az íze, legközelebb mindenképp sima napraforgóval...
Vegán majonéz "extra light" Hozzávalók: 150 g főtt, hámozott burgonya 2 ek. napraforgóolaj 2 ek. natúr szójajoghurt 60 ml szójatej só ízlés szerint 2-3 ek. almaecet 2-3 ek. citromlé egy csipet kurkuma Turmixoljuk össze sima krémmé a burgonyát az összes hozzávalóval, a citromlé és az almaecet...
Kókuszhab: Hozzávalók: 1 doboz zsíros kókusztej éjszakára hűtöben tartva. Amikor felbontjuk ne rázzuk fel.A tetején összegyűlt sűrű masszát helyezzük egy tálba , az alján lévő átlátszó folyadékot ne tegyük hozzá, használjuk később máshoz. Adjunk hozzá 3 ek porcukrot, egy kis fahájat és...
Tejföl : 1 tofu (30dkg) 1.5 citrom leve 1 kiskanál csípősségmentes mustárpor 1 kiskanál cukor só olivaolaj vagy egyéb étolaj kb fél csésze víz - annyi, hogy végül önthető, kb tejföl sűrűségű legyen kevés hagymapor fokhagymapor, fehér bors, Ezeket jól összeturmixolni Ez rakott...
Dióvaj Hozzávalók: 2 bögre (kb. 5 dl) nyers dió 8-12 órával az elkészítés előtt tisztított vízben beáztatva, majd lecsöpögtetve, leöblítve és megszárítva. Esetleges ízesítők, édesítők: só, stevia, méz, vanília- vagy mandulakivonat, kakaópor, karobpor, aszalt gyümölcsök. Elkészítés: Töltsük a diót...
  Vegán vaj Hozzávalók * 1/4 csésze + 2 teáskanál szójatej (édesítés nélkül) * 1 teáskanál almabor ecet (almaecet) * 1/4 + 1/8 teáskanál só * 1/2 csésze + 2 1/2 evőkanál finomított kókuszolaj (olvasztott, de csak szobahőmérsékleten) * 1 evőkanál repceolaj (repceolaj) * 2 1/2...
1 | 2 >>

Elérhetőség