Kérjük várj...
Növényi majonéz, tejföl
Magtejföl dióból
Hozzávalók:
- 1 csésze (2,5 dl-nyi) dió vagy valamilyen mag
- kevés víz
- pár csepp citromlé
- só (Himalaya)
- ízlés szerint: fokhagyma
Elkészítés:
A diót előző este beáztatjuk, másnap reggel jól leöblítjük és a turmixba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi. Erős fokozaton...
Vegán tejföl
Szójatejföl
1 csésze szójabab
1 kiskanál citromlé
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
vegamix fűszerkeverék
1/2 pohár víz
A szójababot este beáztatjuk, majd reggel puhára főzzük. Ha megfőtt, átöblítjük és ha már nem túl forró, akkor kézzel lemorzsolgatjuk róla a héját és leöblítjük....
Babonéz, a vegán majonéz
Hozzávalók:
1 konzerv fehér bab
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 dl hidegen sajtolt olaj/olivaolaj
só, fehér bors
fél citrom leve
1. A babot lecsepegtetjük, majd a felkockázott hagymákkal beleöntjük a turmixgépünkbe.
2. Hozzáadjuk a többi...
Sajtszósz
Hozzávalók:
1/2 cs napraforgómag, 1/2 cs földimogyoró, 1/4 cs citromlé, 1/4 cs vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 cs sörélesztőpehely vagy élesztőpor, 1 tk só, 1 cs víz
Elkészítés:
Turmixoljuk össze. Használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekre, tésztához, barnarizshez, pizzára
Rizstejszín házilag
Rizstejszín házilag
Hozzávalók:
1 csésze = kb. 250 ml
2 ek. rizsliszt
1 csésze víz
1/2 csésze olívaolaj (de próbálhatjuk más olajos magból készült olajjal is, sőt, igazából az olívaolajjal túl karakteres volt nekem az íze, legközelebb mindenképp sima napraforgóval...
Vegán majonéz "extra light"
Hozzávalók:
150 g főtt, hámozott burgonya
2 ek. napraforgóolaj
2 ek. natúr szójajoghurt
60 ml szójatej
só ízlés szerint
2-3 ek. almaecet
2-3 ek. citromlé
egy csipet kurkuma
Turmixoljuk össze sima krémmé a burgonyát az összes hozzávalóval, a citromlé és az almaecet...
Kókuszhab:
Hozzávalók:
1 doboz zsíros kókusztej éjszakára hűtöben tartva. Amikor felbontjuk ne rázzuk fel.A tetején összegyűlt sűrű masszát helyezzük egy tálba , az alján lévő átlátszó folyadékot ne tegyük hozzá, használjuk később máshoz. Adjunk hozzá 3 ek porcukrot, egy kis fahájat és...
Tejföl :
1 tofu (30dkg)
1.5 citrom leve
1 kiskanál csípősségmentes mustárpor
1 kiskanál cukor
só
olivaolaj vagy egyéb étolaj kb fél csésze
víz - annyi, hogy végül önthető, kb tejföl sűrűségű legyen
kevés hagymapor
fokhagymapor,
fehér bors,
Ezeket jól összeturmixolni
Ez rakott...
Dióvaj
Hozzávalók:
2 bögre (kb. 5 dl) nyers dió
8-12 órával az elkészítés előtt tisztított vízben beáztatva, majd lecsöpögtetve, leöblítve és megszárítva.
Esetleges ízesítők, édesítők: só, stevia, méz, vanília- vagy mandulakivonat, kakaópor, karobpor, aszalt gyümölcsök.
Elkészítés:
Töltsük a diót...
Vegán vaj
Hozzávalók
* 1/4 csésze + 2 teáskanál szójatej (édesítés nélkül)
* 1 teáskanál almabor ecet (almaecet)
* 1/4 + 1/8 teáskanál só
* 1/2 csésze + 2 1/2 evőkanál finomított kókuszolaj (olvasztott, de csak szobahőmérsékleten)
* 1 evőkanál repceolaj (repceolaj)
* 2 1/2...
Elérhetőség
Veganreceptek
veganreceptek@freemail.hu